Tutorial : Daftar dan login Fibox (shoutbox)

Views
Assalamualaikum.. Ya, tutorial lagi ^^
 
Tengahari ni nina nak tutor camne nak buat Fibox .
Fibox ni shoutbox jugak . Sblom ni nina ade ajar camne nak buat

1)Shoutcamp
2)Cbox

Right ? Tapi sebenarnye, cbox ni lagi susah dari
Fibox . Sebab, cbox tak save name kte .
So, nanti orang yg nak tinggal jejak kaki kat blog kte pon
malas nak taip nama banyak2 kali . 
Tapi kekurangan fibox ni, korang tak boleh cantikkn die .


Tapi terpulanglah pada korang yer nak pilih yg mana . Kay, jgn buang masa .
 
1)Klik sini
 
 
2)Nampak tak perkataan 'Sign up' kat atas tu ?
Klik situ . 
 



 
3) Akan keluar begini : 
Isilah ape yg patut . Bile dah siap, klik continue
 


 
4)Korang dah siap daftar Fibox !
 
Kalau korang nak activate kan account fibox korang,
bukak mail yg korang sign up tadi tu .*Ex : yahoo.com

Kalau nina punye akan keluar macam ni




Just klik link yang die kasi, n korang punye account fibox dah active !
Oke, sekarang, nak login fibox dan masukkan
fibox dalam blog korang ikut step2 dibawah .

1)Ble korang klik link tadi, akan keluar begini :
Isilah ape yg patut . Then, klik login .




2) Copy code tu .

3)Blogger->Dashboard->Design->Add a gadget->HTML

4)Paste kat ruangan HTML tuh .

5)Dah ! Selamat mencuba ~




 
 

2 pinkberry:

Nur Nina Syahira Abd Ghani said...
This comment has been removed by the author.
xmbmrx said...

My first giveaway, Join lah kalau sudi :D

http://xmbmrx.blogspot.com/2011/12/first-giveaway-by-wm-erlysa-athirah.html