Tutorial : Daftar dan sign up Cbox

Views
Assalamualaikum.. Beberape minit yang lepas, kawan nina
tanye camne nak buat shoutbox . Tak caye ? Ni ha :
 
 
 
 So, skang nina nak ajar ye ~


1)Klik sini

2) Nampak tak perkataan 'sign up' ? Klik situ .
 
3) Isi lah ape yang patut . 
4)Dah ?  Nampak tak ayat ni
 
terms and conditions of service. 
 
Tick kat kotak tu . N then, klik kat ayat ni lak 'create my cbox!'
 
 
 
Oke dah siap untuk daftar cbox :)
 
Now, nina nak ajar care sign up cbox pulak >,< 
 
1) Isi login name  n password pastu tekan anak panah oren tu
 
2) Okey, skang korang bolehlah edit shoutbox  korang tu ikut citerase korang .
 
 
 
Sudah ? Tak tau nak msokkan cbox dalam blog ? (code)
Ikut step kat bawah ni 
 
1)Account cbox anda->publish
 
 
2) Nampak tak perkataan step 1, step2, step 3, step 4
korang tukar step 1 : blogger/blogspot
step 2 : inline (default)
step 3 : Copy code bawah tu .
step 4 : Ikut step tu untuk msukkan cbox dalam blog korang .
Siap sudah . Bye ^^
 
 
 
 
 

2 pinkberry: