Kem kepimpinan pengawas Smk Bukit Baru

Views
Wahh, lama gle nina tak update blog usang nieh .
Agak2 bertahun jugak lah ye . haha, merepek je . 
Terpakse lah nina lap n buang bersih2 habuk n sarang labah yg bertapa dalam blog niey .

Oke, sori sangat sebab lame tk update entri baru .
No idea nak post ape . Bile idea datang je, time nak taip tbe2, idea tu hilang .
Agak2 idea tu kena culik dengan toyol kot . oke, stop merepek :p

Jumaat, sabtu, ahad (13, 14, 15 hb april yg lepas) ,
nina g kem kepimpinan pengawas dan pengawas perpustakaan 
di Hutan Rekreasi Batu Lebah, Selandar, Melaka .
Sape pernah pergi angkat rambut korang ! :P
3 hari dua malam lah kirenye . Disebabkan dah lama tk update blog,
nina akan citer kt korang aktiviti sepanjang kt sane bermule hari pertame . Enjoy, haha :D

DAY 1
Bertolak dari rumah ke sekolah pukul 2.45 . Sepatutnye ikut ape
yang dirancang pukul 2.15 bertolak tapi disebabkan masalah lambat iron seluar
lewat lah keluar rumah -.- Kawan nina dah call n mesej suruh cepat . Bas dah sampai .
Tangan dah menggigil takut kene tinggal bas =.=
Naek bas over doss penuh . Nasib baik nina cepat naek kalau tak, terpakse duduk 3 org .
Dah nak sampai masing2 teruje sampai tertolak kepala sorang apek hensem :p
Sampai je solat zuhur n then bahagikan kumpulan .
Nina kumpulan 8, Champion group :)
Dah bahagikan group, masuk tempat penginapan (danau) .
Mule2 10 orang je satu danau tpi tk cukup chalet, kenalah dok 16 orang .Tapi selesa . 
Malam ada night walk . Teruja habis tapi takut gaklah nampak something .
Balik tu dah kol 2 pagi . Terus tido penat punye pasal .

DAY 2
Pagi2 ada kuliah subuh . Mata masing2 dah kuyu macam ikan puyu . Haha, merepek !
N then jungle trekking . Woah, best habiss tapi sedih tak msuk lumpur :/
Balik jungle trekking, makan n then jungle survivor . Oke, aktiviti nie paling mencabar
memandangkan sesebuah group kena masak nasi dalam kelapa n then kelapa tu
bakar dalam tanah . Oke, bab2 nasi nie nina tak buat sebab nina kena masak ayam
yg still berbulu . Memang diuji betol sebab dapur gas kitaorang meletop . Terpakse
masak pkai arang macam zaman dulu2 tuh . Penat habis . Sambil tunggu ayam masak, sempat makan bubur kacang sambil duduk macam orang kalah judi >,<
Pakaian tak yah cakaplah . Masing2 bau asap . Balik danau bau asap jek .
Malam pula ada malam kebudayaan . Semua group kena senam robik .
Urgh, seriyez tak suka . Dah lah ahli kump nina kebanyakkannye tk sporting, so
nak tak nak, nina n sorang kawan nina nie meng-OVER kan diri . Haha . Cuba bayangkan nina senam robik ala2 orang gila  :p Oke, dah2 ! Jangan melebih .
Dah habis malam kebudayaan, tidor ~ Tapi nina n kawan2 tido agak lambat tapi cepat . Camne tuh ? Hoho .
Kitaorang maen game pass2 kertas . Masyukkk habiss . 
Rasanya bunyi ketawa kitaorang sampai hutan boleh dengar .
Dah boring maen game, makan keropok n then gossip :D
TIDO ^_^


DAY 3
Pagi2, macam biasa ade senam robik . Lepas tu ade majlis penutupan n penyampaian hadiah . Tak sangka betol group nina dapat no 3 . Pape pon Alhamdulillah :)
Makan tengahari, balik rumah . Masa kitaorang naik bas balik ke sekolah, memang sedih gila lah . Mana taknye, tempat duduk bas dah penuh . So, ade yang kena berdiri . N ade yg siap tidur sambil duduk kat atas lantai bas :/ 1 jam lebey, sampailah ke sekolah .
Tak sabar nak sampai rumah nak tidur . Haha XD


Oke, that's all cerita yg mampu nina ceritakan . Pape pon, enjoy pergi sane n harap taun depan akan lebey enjoy ^^v 

P/s : Sori tak dak gambar . Korang bayangkan jelah ekh :p