Jatuh cinta ?

Views

Okay, nina nak ulas sikit pasal tajuk tu . 
 
Korang mesti pernah jatuh, terjatuh, akan jatuh, setiap hari jatuh atau belom pernah jatuh cinta kan ?
 
 
Okay, benda ni memanglah benda yg biasa n lumrah hidup kita sebagai manusia . Sape takde perasaan camni kan ? Orang yg takde tu sah2 orang gila :) Orang yang belom pernah jatuh cinta tu maybe belom masa lagi kott . 
Jatuh cinta dalam bahasa inggeris atau bahasa omputeh, 
FALLING IN LOVE 
*Eceh, siap nk speaking !
Kalau kita falling in love dengan someone mesti rasa angau semacam kan ?
Kalau tk angau pon, asyik teringat kt si dia .
Kadang2 sampai ngigau sebut2 nama dia . K, nina tk pernahlah kena camni :p
But lain orang lain benda yang terjadi kn ? 
Oke, nina just nk cakap, kalau kita dah terjatuh cinta tu, jangan lah melebih
sangat . Fine, nina tau nina macam mengajar anak ketam berjalan right ?
But i'm still try to change it ^^ 
K, melebih camne tuh ? Yelah, korang tk habihh dok mengupdate status kt facebook
LOVE YOU sana LOVE YOU sini . MISS YOU HUBBY . 
Erk ! 
Tak pon tak habihh le tweet ayat2 cinta . Oke, memanglah tak salah
tapi janganlah over sangat sampai friends atau follower pon  korang naik bosan tengok 
gambar korang jelah kt news feed tu cakap psal cinta . Kalau kadang2 tu oke lagi ni tak selang seminit -.- 
Nanti kan orang kata korang gila bayang, haish susah nanti.
 Semua orang memanglah ada hak nak tweet apa2 je kt twitter tu tapi takkanlah semua
hal peribadi antara girlfie/boyfie korang nk cter . Nanti tkdelah orang menyampak tengok TL korang ;)

 
Oke, tu satu hal . Yang ni satu hal lagi, dalam asyik bercinta atau angaukan seseorang tu, 
kawan, bestie, family, kakak/abang angkat janganlah dilupakan .
Kadang2 bila tengok kakak/abang angkat korang rapat dengan someone yang korang angaukan tu korang saket hati . Chill lah beb ! Jangan maen marah2 terus .
Haish ~ Ataupon tengok orang yg korang admire gila2 tu dengan pompuan/laki lain terus nak maki2 . Aduy ! Masalah siyez nieh =.=
Alahai, cakaplah elok2 dengan orang tu, oke ? Lagipon, die bukan suami/isteri korang nak halang2 cenggitu .  Kang rosak terus hubungan korang :)

 
Oke, tu je kott nk bebel . Sori pada sesiapa yg terasa sebab sape yang kena pukul dia yang terasa sakitnya kan ? Haha :D
 
 


 Haha, ni namanya muka orang innocent :p
 
 
Con amore, Nina ♥ 
 
 

2 pinkberry:

sycha alyssa said...

wah,nina..jd doktor cnta nmpk !!

Nur Nina Syahira Abd Ghani said...

haha, sekali sekale lah raisya oi ;)